ПОЛИТИКА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ
Общ Устройствен План на град Бяла Слатина.
СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ
КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ
ПОРТАЛ ЗА ОБЩЕСТВЕНИ КОНСУЛТАЦИИ
КОМИСИЯ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО
INTERNATIONAL ASSET BANK
ВРЕМЕТО В БЯЛА СЛАТИНА
Новини
Дарителският фонд в Бяла Слатина за четвърта поредна година проведе Вечер на дарителите.
06.12.2018

ВЕЧЕР НА ДАРИТЕЛИТЕ 2018

Събитието, състояло се на 05.12.2018 г., беше открито с Танц на дъгата, изпълнен от възпитаниците на ДГ „Детелина”. В програмата с изпълнение на стих и танц се включиха и деца от ОУ „Христо Ботев”, с. Търнава.

Приветствие към гостите поднесе Председателят на Дарителския съвет – Данаил Иванов, като в своето слово благодари на всички дарители, на хората, които допринасят за развитие на дарителството и доброволчеството и на Кмета на Община Бяла Слатина – инж. Иво Цветков, за безрезервната подкрепа, която оказва на добрите инициативи.

По време на събитието бяха връчени Почетен плакет „Най-щедър дарител за 2018 г.” и Грамота за принос в доброволчеството, както и бяха представени резултати от развитието на Обществен дарителски фонд „Участвам – дарявам – променям” – Бяла Слатина.

Детска градина „Детелина” беше отличена с Почетен плакет „Най-щедър дарител за 2018 г.”, връчен от Светлина Берова – член на Дарителския съвет. След проведени две благотворителни инициативи от детската градина по решение на ръководството и Училищното й настоятелство във Фонда бяха дарени средства в размер на 857 лв.

На Международния ден на доброволеца, Грамота за принос в доброволчеството беше връчена на учениците от ПГО „Елисавета Багряна”, които за пореден път участваха със свои кулинарни творения и с доброволния си труд подкрепиха Обществения фонд. Грамотата поднесе Силвия Кръстева – член на Дарителския съвет. Марианела Симова – директор на ПГО „Елисавета Багряна”, подари на Фонда красиво изработена торта.

Кратко представяне на развитието на Дарителския фонд представи Наталия Костадинова – член на Дарителския съвет.  През септември 2018 г. Фондът откри Втора процедура за кандидатстване. По поканата за финансиране от Фонда бяха допуснати 6 инициативи. Мария Димитрова – член на Дарителския съвет, обяви кои идеи ще стартират с финансиране от Фонда от декември 2018 г. Това са „Велоклуб „Ботевци” на ОУ „Христо Ботев”, с. Търнава със сумата от 1152,10 лв., „Библиотеката – прозорец към света” на НУ „Цани Гинчев”, гр. Бяла Слатина със сумата от 2800,00 лв., „Работим заедно за по-добри общности” на ОУ „Свети Климент Охридски”, гр. Бяла Слатина със сумата от 1792,00 лв. В училището в Търнава ще бъде изграден велопаркинг и ще се стимулира по-здравословен начин на живот у учениците. В НУ „Цани Гинчев” ще бъде изградена библиотека и провокира четенето от деца. В ОУ „Св. Климент Охридски” чрез Стая на доброто ще се популяризира доброволчеството като кауза на учащите в училището. Три идеи ще бъдат финансирани от Фонда на по-късен етап. Това са проектите на НЧ „Развитие 1892” за обновяване на детския отдел, създаване на куклен театър за деца и привличане на децата от най-ранна детска възраст към библиотеката, на НЧ „Напредък 1897” за издаване на книга за историята на с. Търнава и на НЧ „Н. Й. Вапцаров 1920” за създаване в с. Соколаре на Великденски фестивал за деца от община Бяла Слатина.

Инж. Иво Цветков – Кмет на Община Бяла Слатина, поздрави гостите, като сподели, че се радва на тази вечер на доброто и на желанието да правим заедно света по-добър. За пореден път гост на Вечер на дарителите беше и Веселка Борисова – Председател на Общинския съвет. Ръководството на Община Бяла Слатина подкрепя развитието на Обществения фонд неизменно от неговото учредяване.

Благотворителен базар, посветен на предстоящите светли Коледни и Новогодишни празници беше част от събитието. Средствата от базара ще бъдат насочени към кампанията „Щастливо детство за Ванеса”, в подкрепа на работата с деца и младежи с интелектуални затруднения и за Дарителския фонд в Бяла Слатина. Базарът продължава до края на месец декември.

На събитието беше събрана сумата от 1728 лв.

Благодарим на участниците в програмата, гостите, дарителите, доброволците, водещите, човеколюбивите хора, които отново бяха с нас!

Правим това, защото, „повярвай ми, че съвсем сами този свят ще променим…”

 

 

 

 

 

 

Потърсете в сайта
БАНКОВИ СМЕТКИ
ИЗБОРИ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ 2019 Г.
РАЗЯСНИТЕЛНА КАМПАНИЯ ЦИК 2019
ПРОВЕРКА НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ
ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ
МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА - БЯЛА СЛАТИНА
ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНА БЯЛА СЛАТИНА ЗА ПЕРИОДА НОЕМВРИ 2017 Г. - НОЕМВРИ 2018 Г.
ЗА ВАС ИНВЕСТИТОРИ
НАБОР ОТ ДАННИ
ПОРТАЛ ЗА АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ
СПИСЪК С УСЛУГИ
Местоположение